Ensemble Topogràfic
Ensemble Topogràfic
NEW WORK + XAVI LLOSES / FEB 2019 / AUDITORI DE BARCELONA
DSC_9898.jpg

DÄMMERUNG

SITE SPECIFIC

16 de maig de 2019.
Pavelló Mies van der Rohe, Música x Arquitectura 2019 (Barcelona)

WEB MÚSICA X ARQUITECTURA / FACEBOOK

 

Mies van der Rohe i Lilly Reich van projectar el Pavelló Alemany per l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929. Proposàven un espai que fos "l'esperit d'una nova era", on interior i exterior es diluïen i materials refinats i tradicionals s'alternaven com a fonaments, estructura i elements en suspensió. Fusió estètica de continent i contingut, transparència. Cadascun dels seus racons responia a un estudi acurat de llums, ombres i colors en pro d'una harmonia i una posada en escena racional i, alhora, poètica i evocadora.

Per primer cop, Ensemble Topogràfic prenem un paisatge arquitectònic concret com a punt de partida per intervenir-lo "in situ": una acció en total sintonia amb la nostra constant experimentació com a duet on les fronteres dels llenguatges de so, moviment i teatre físic es difuminen i dialoguen creant un discurs únic per cada actuació. Resseguirem i habitarem aquest pavelló reconstruït, atemporal, amb un "acte/missatge" inspirat en la voluntat ètica i estètica dels seus creadors.

 

FITXA TÈCNICA

Direcció, creació i interpretació

Ensemble Topogràfic
(Anna Hierro i Carlos Martorell)

Distribució
Clàudia Murall

 

 
 

METEORA

ENSEMBLE TOPOGRÀFIC
+ XAVI LLOSES

2 i 3 de febrer de 2019. L’Auditori (Barcelona)

 

Una reunió a les altes esferes, en un lloc elevat, privilegiat i ancestral. Tres membres d'un think tank que vetlla per construir un discurs esperançador. Una trobada a mig camí entre l'heretgia i l'ortodòxia. S'intueix un cisma en les religions que semblen dominar el món, la ciència i el capital.

Des dels cims de Meteora volem expandir un eco i interpelar en una aurora de reflexió compartida amb els espectadors el subconscient col·lectiu. Com podem ser esclaus d'allò que ens hauria d'haver alliberat? Fins on arriba l'autonomia i on comença l'alienació de l'individu? Sabem que es poden instrumentalitzar les emocions fins a monitoritzar-les i numerar-les en infinits algoritmes virtuals. Perversió o coneixement?

Des d'un monestir a les altures, de nit, et cel mostra com perduren els astres resplendents, aquesta bella llunyania i la seva calma reverberant ens fa sentir humils i potents a la vegada, capaços de fabricar missatges de so i moviment amb un abast inesperat.

 
010219_auditori_010.jpg
010219_auditori_035.jpg

XAVI LLOSES + ENSEMBLE TOPOGRÀFIC

Ensemble Topogràfic és un col·lectiu actualment format per Anna Hierro (moviment) i Carlos Martorell (so, programació) en permanent experimentació de la interacció entre les dues parts.

La tecnologia també fa el paper d’enllaç entre les parts, ja que una part essencial d’Ensemble Topogràfic és el treball amb la improvisació i les estructures obertes.

Xavi Lloses, antipianista, compositor i terrorista sonor es el tercer element catalitzador en la concepció de METEORA.

 
010219_auditori_066 copia.jpg
010219_auditori_084.jpg

FITXA TÈCNICA

Direcció, creació i interpretació

Xavi Lloses i Ensemble Topogràfic
(Anna Hierro i Carlos Martorell)

Dramaturgista
Alba Pujol

Disseny d’espai
Xavi Lloses i Ensemble Topogràfic

Escenògrafa
Clàudia Vilà

Llums
Joan Teixidó

Fotografia
Mònica Pallí

Vídeo
Carles Pons

Producció executiva
Gemma Gascon i Melissa Mustefaga

Distribució
Clàudia Murall


Una producció de l’Auditori de Barcelona,
en col·laboració amb Sâlmon Festival, el Graner Centre de creació i
Fabra i Coats-Fàbrica de Creació.